Stel richt flinke schade aan voor fotograaf

Canadees koppel moet 115.000 dollar betalen na online haatcampagne tegen fotograaf

Tieme Snijders 362
In Canada is een getrouwd koppel veroordeeld tot het betalen van een boete van 115.000 Canadese dollars nadat ze een haatcampagne waren gestart tegen een fotografiebedrijf.

De online haatcampagne van het stel duurde ruim een jaar. De bruid, Emily Liao, had het gemunt op de trouwerijservices van de Amara wedding company. Volgens Emily waren de foto's die gemaakt waren voorafgaand aan de bruiloft niet goed genoeg. De foto's werden gemaakt door een freelancer van Amara wedding company. Ondanks het feit dat het bedrijf uiteindelijk wel een complete service leverde - van het stylen van het haar, make-up en fotografie van de grote dag - weigerde het stel de rekening te betalen.

Het bedrijf sloot de deuren

De schade die het stel aanrichtte tegen het bedrijf was zo groot dat Amara wedding company haar deuren moest sluiten.

Het stel weigert te betalen

Aangezien de rekening niet betaald werd, kreeg het stel geen foto's. Het stel bleef echter weigeren om de rekening te voldoen en sleepte Kitty Chan, eigenaar van Amara wedding, voor de rechter gesleept. Chan won deze zaak. 

Excuses

Nadat de verloren zaak bood Liao haar excuses nog aan. Deze kwamen helaas te laat. Amara wedding company had toen haar deuren al gesloten.

Heb jij als (professioneel) fotograaf wel eens meegemaakt dat iemand de rekening weigerde te betalen? We lezen graag jullie ervaringen hiermee, en we horen graag hoe jullie het uiteindelijk opgelost hebben!