Camera ontwikkeling bij iPhone

Christel de Wolff 210
Iedereen heeft met een iPhone een professionele camera in zijn bezit. De camera van de iPhone is één van de belangrijkste onderdelen van Apple. Nog steeds voert het bedrijf ieder jaar verbeteringen door om nog betere foto’s te kunnen maken. De eerste iPhone had één cameralens en jaren later is de iPhone 11 Pro uitgerust met drie cameralenzen en een selfiecamera. Dankzij autofocus en technieken zijn de foto’s die je met recente iPhone toestellen maakt beter dan voorheen. We maken een overzicht van de camera’s vanaf de iPhone 6.

iPhone 6 en iPhone 7

Beide toestellen hebben een 12-megapixel camera. Dit zorgt ervoor dat beide toestellen prachtige foto’s en video’s opnemen. De camera diafragma van de iPhone 7 is lager, waardoor de lichtinval verbeterd is. Dit zorgt ervoor dat je met de iPhone 7 in donkere omgeving betere foto’s maakt. Daarnaast is ook de ‘selfie-camera’ van de iPhone 7 verbeterd. Het toestel heeft namelijk een 7-megapixel camera in tegenstelling tot de 5-megapixel camera van de iPhone 6S.

iPhone 7 en iPhone 8

De iPhone 7 en de iPhone 8 hebben beiden een 12-megapixel camera. Apple heeft het diafragma bij de iPhone 8 verbeterd door de camera sensor te vergroten. Ook zijn de pixel technologie en optische beeldstabilisatie bij de iPhone 8 verbeterd, waardoor je scherpere foto’s kunt maken.

iPhone X en iPhone 11 en iPhone 11 Pro

Als camera is de iPhone 11 Pro (Max) de beste keuze. Je behoudt dezelfde groothoeklens, maar krijgt er een verbeterde telelens én een nieuwe ultragroothoeklens bij. Dat betekent dat je niet alleen beter optisch kan inzoomen, maar ook bredere foto’s kan maken door extra uit te zoomen. Ook zijn er meer mogelijkheden voor de portretmodus en is er diepteregeling bij gekomen. Kies je voor de iPhone 11, hou er dan wel rekening mee dat het een stap achteruit is. Hoewel dit model wel een dubbele camera heeft, zijn het wel verschillende lenzen dan bij de iPhone X. De iPhone X heeft een groothoek- en telelens en de iPhone 11 een groot- en ultragroothoeklens. Dat betekent dat je de mogelijkheid om optisch in te zoomen verliest. Gebruik je dit veel, dan kun je dus beter voor de iPhone 11 Pro kiezen.

Kies ook eens voor een refurbished iPhone

Het paradepaardje van Apple de iPhone 11 Pro of Max heeft de beste papieren voor wat betreft de camera. Hier staat ook een prijs voor. Kies je voor een refurbished iPhone dan is de iPhone 8 of iPhone X een uitstekende keuze. Je beschikt dan over een prima camera voor een halvering van de (advies)prijs.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel