Budgettip: Een wit vel papier

Budgettip: Een wit vel papier

Senta Bemelman 978
Zorg dat je tijdens het fotograferen altijd een wit vel papier bij je hebt voor goede portretten. Kijk hier hoe jij dit gebruikt!

Reflectieschermen zijn erg handig om het licht te weerkaatsen. Vooral bij portretfotografie wordt dit fotografie-accessoire vaak gebruikt. Maar soms kun je met familie of vrienden op pad zijn en heb je toevallig jouw camera bij je, maar geen accessoires. Wanneer een perfect portretmoment zich voordoet wil je echter niet dat de belichting slecht is. De oplossing: een wit vel papier.

Reflectie

Het witte vel papier werkt op dezelfde manier als een reflectiescherm. Het aanwezige licht wordt weerkaatst op het gezicht en laat dit oplichten. Omdat papier over het algemeen minder sterk reflecteert dan bijvoorbeeld een zilveren of gouden reflectiescherm is het goed om jouw model het dicht onder of naast het gezicht te laten houden.  Zorg wel dat het niet op de foto te zien is.

Daarnaast is de afstand tussen het papier en jouw model ook afhankelijk van de lichtsterkte. Bij veel zonlicht hoef je het papier niet zo dichtbij te houden als op dagen met een beperkte hoeveelheid licht.

In de onderstaande video zie je hoe dit er in de praktijk aan toe gaat!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta