Boekentips!

Redactie 480
Ben je geïnspireerd geraakt door een interview, achtergrondartikel of iets anders dat je in deze editie van digifoto Starter hebt gelezen en wil je hier meer over weten? Wij hebben de meest interessante, relevante en amusante boeken voor je op een rijtje gezet.

The Arctic Melt – Images of a disappearing landscape

Vrijwel iedereen met een gezond verstand weet ondertussen dat klimaatverandering een feit is en dat dit een groot gevaar is voor de hele planeet. Hoe de directe gevolgen hiervan eruit zien is voor veel mensen toch wat lastiger te beseffen. De ijskappen zijn bijvoorbeeld ver weg en die zien we niet elke dag. Diane Tuft bezocht de Noordpool, Gletsjers in Noorwegen en de ijskappen van Groenland om op een directe en confronterende wijze deze verandering in beeld te brengen. De mooiste foto's die ze maakte zijn gebundeld in dit indrukwekkende maar benauwende boek.

Auteur: Diana Tuft
ISBN:     9781614285861
Verkrijgbaar in de boekhandel

Mallorca

De vakantie staat weer voor de deur! Voor veel mensen hét moment van het jaar om foto's te maken. Michael Poliza is een professionele reisfotograaf die prachtige fotoboeken heeft gemaakt van Afrika tot Antarctica. Voor zijn nieuwste fotoboek is hij echter naar een vakantiebestemming gegaan die minder bekendstaat om de mooie fotospots: Mallorca. In dit fotoboek combineert hij de mix tussen oude en moderne architectuur, drukke stranden en verborgen baaien, drukke steden en stille bergdorpjes op een leuke wijze die doet denken aan een bord tapas, het nationale gerecht van dit vakantie-eiland.

Auteur: Michael Poliza
ISBN: 9783832769215
Verkrijgbaar in de boekhandel

Small Blue World – Little People Big Adventures

Diepzeeduiken opent een hele nieuwe en bijzondere wereld die erom vraagt om vastgelegd te worden. Onderwaterfotograaf Scubazoo vindt de onderwaterwereld nog niet bijzonder genoeg en is met een collectie miniatuurfiguren de zee ingedoken om een serie grappige foto's te maken. Met de foto's die zijn gebundeld in dit boek probeert Scubazoo op een speelse manier aandacht te vragen voor de ecologische problemen die spelen rond de oceanen, koraalriffen en de planeet als een geheel. Een serieus onderwerp dat op vrolijke wijze wordt aangekaart met leuke en mooie foto's.

Auteur: Scubazoo
ISBN: 9781782435655
Verkrijgbaar in de boekhandel


 

Beauty in Decay

Veel oude en vervallen gebouwen zijn misschien afgesloten voor publiek, veel mensen laten zich niet tegenhouden door een dichte deur en proberen alsnog de verborgen verhalen te ontdekken die in deze bijzondere plekken te vinden zijn. Romanywg is een urbex-fotograaf die al talloze van deze oude gebouwen heeft bezocht en hier mooie, spannende en mysterieuze foto's van heeft gemaakt. Beauty in Decay is het eerste boek van Romanywg waarin hij op prachtige wijze de schoonheid van verval weet vast te leggen. Met weinig tekst, maar des te meer ruimte voor zijn indrukwekkende foto's.

Auteur: Romanywg
ISBN: 9780955912146
Verkrijgbaar in de boekhandel

Praktische HDR-fotografie

Als je situaties met grote contrasten op de foto wilt zetten en zowel de details in de donkere delen zichtbaar wilt houden als de details van de lichte stukken, dan kom je al snel uit bij HDR-foto's. Op pagina 62 van deze editie staat een basiscursus HDR, waar iedereen snel de beginselen van deze techniek kan leren. Voor iedereen die HDR-fotografie verder wil ontdekken heeft David Nightingale een complete gids geschreven vol technische tips en bruikbare informatie. Deze tweede herziene editie is fraai vormgegeven, rijkelijk geïllustreerd en uitgebreid met zestien pagina's.

Fotograferen -  Van opname tot afdruk

Foto's bekijken op je laptop, smartphone of tablet is heel leuk en aardig, maar een goede afdruk van jouw mooiste foto's is pas echt bijzonder. Afgedrukte foto's zien er vaak een stuk indrukwekkender uit dan de digitale variant en geven veel meer een gevoel van trots als je ernaar kijkt. Je kan natuurlijk je foto naar de afdrukcentrale op de hoek brengen, maar wil je de kwaliteit helemaal in de hand houden kan je er ook voor kiezen om zelf je foto af te drukken.

In dit boek van Eduard de Kam leer je alles wat je moet weten als jij je foto's zelf wil printen. Het boek is zeer divers en bespreekt niet alleen de pure print-kant van het proces zoals kleurprofielen, compressie en inktsoorten, maar kijkt ook naar de fotografische kant van het verhaal. Zo worden er ook hoofdstukken geweid aan lensfouten, belichting en zelfs de archivering van je foto's. Een aanrader voor iedereen die graag zelf zijn foto's wil afdrukken.

Auteur: Eduard de Kam
ISBN: 9789059409668
Verkrijgbaar in de boekhandel en cameraspeciaalzaken

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie