Fotomuseum Antwerpen

Bezoek FOMU in Antwerpen

Christel de Wolff 178
Voor 2019 heeft FOMU in Antwerpen een gevarieerd tentoonstellingsprogramma in petto. Breng dus zeker eens bezoekje aan het Fotomuseum aan de Waalsekaai 47.

Bezoek het FOMU in Antwerpen onder andere voor de volgende aangekondigde tentoonstellingen: 

PHOTOBOOK BELGE

Fotoboeken zijn sinds het ontstaan van de fotografie één van de belangrijkste expressiemiddelen voor fotografie. Een fotoboek kan reizen of heruitgegeven worden, waardoor het een belangrijke rol speelt in de verspreiding van de fotografie. Ze blijven in omloop en bereiken alleen al daardoor een groter publiek dan een tentoonstelling. Tot op heden is er nauwelijks onderzoek gedaan naar Belgische fotoboeken. Photobook Belge wil dit veranderen en schetst een beeld van de ontwikkeling van het Belgische fotoboek van vroeger tot nu. Photobook Belge is in FOMU te zien vanaf 1 maart tot en met 6 oktober 2019.

MAAN/MOON 

Exact 50 jaar nadat Neil Armstrong zijn eerste stap op de maan zette, kijkt FOMU terug op dit buitenaardse kantelpunt. Deze fotografische verkenning onderzoekt hoe onze grootste satelliet door de jaren heen tot de verbeelding is blijven spreken. Van de eerste fotografische blik op de maan kort na de uitvinding van de fotografie, via het sleuteljaar 1969 en de periode van de Koude Oorlog, kijken we tot slot ook met een hedendaagse blik naar die ongrijpbare witte schijf aan ons firmament. Zowel de tentoonstelling als de publicatie zijn opgedeeld in drie delen die elk een ander tijdsgewricht verkennen.  Je bezoekt MAAN/MOON tussen 28 juni en 6 oktober 2019.

STEPHAN VANFLETEREN

In het najaar kun je in FOMU terecht voor de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren. Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten, maar de voorbije decennia leverden een brede waaier aan documentaire en artistieke fotografie. In deze tentoonstelling krijgen zowel de iconische beelden als ongekende parels een plaats. De tentoonstelling is te bezoeken van 25 oktober 2019 tot en met 1 maart 2020.

FOMU Antwerpen

Meer informatie over het Fotomuseum van Antwerpen en haar tentoonstellingen vind je op de website.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel