Video: basisbenodigdheden voor de juiste belichting

Apparatuur voor goed licht? Dit is de basis!

Liesbeth Wesdijk 547
Als je net begint met portretfotografie, heb je niet gelijk zin of geld om allerlei dure apparatuur aan te schaffen. Maar wat heb je nu echt nodig? Deze video laat het je zien.

Fotograaf Francisco Hernandez vertelt in deze video met een sneltreinvaart waar je echt niet zonder kunt als je je wilt bekwamen in studio of portretfotografie. Wat vooral belangrijk is, is dat je apparatuur koopt die aansluit bij je camera en die als het even kan multifunctioneel is. Dus een lichtstandaard waar je behalve een lamp ook een reflector of een paraplu in kunt bevestigen. Uiteraard heb je een goede externe flitser nodig en een afstandsbediening.

Het hoeft allemaal geen duizenden euro's te kosten als je net begint. Nadat Francisco heeft uitgelegd wat je zeker aan moet schaffen, zien we uitgebreid hoe hij een portretshoot doet met een simpele basisuitrusting. Het resultaat mag er zijn!

Heb jij, net als Daisy Roefs ook een prachtig model op de plaat gezet, plaats die dan in onze gallery. In deze video kun je meer zien over belichting tijdens een portretshoot, hier wordt namelijk alles uitgelegd over de Rembrandt-look.

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth