Achtjarige Marian mag niet op de schoolfoto, dus krijgt ze een fotoshoot

Sterre Hartjes 631
De achtjarige Marian Scott mocht niet op de schoolfoto omdat ze rode extensions in haar haar had. Fotograaf Jermaine Horton hoorde het verhaal en wist meteen wat hij moest doen,... een super gave fotoshoot aan het meisje geven om haar zelfvertrouwen te laten groeien.

 

Marian Scott mocht onlangs niet op de schoolfoto omdat ze rode haar-extensions inhad. Toen de school dit haar vertelde liet het haar niet alleen in tranen achter maar ook buitengesloten. Het zelfvertrouwen van het achtjarige meisje verdween omdat de school haar als 'anders' zag. De directeur zei dat het de dresscode overtrad, omdat daar in staat dat de haarkleur van studenten natuurlijke tinten moet zijn.

Dresscode

Toen de ouders van Marian dit hoorde waren ze boos, omdat ze niet van tevoren op de hoogte waren van het schoolbeleid. De school beweert dat ze een  bericht hebben verstuurd, waarin het dresscode-beleid is doorgenomen. Marian haar vader zegt echter dat hij het bericht nooit heeft ontvangen, anders zou hij Marian nooit met de extentions de deur uit laten gaan.

Het verhaal van Marian kreeg veel aandacht

Dit verhaal haalde de krantenkoppen en het bereikte Jermaine. 'Toen ik over dit verhaal hoorde, was ik woedend als ouder, omdat ik als eerste dacht aan de impact van wat dit zou doen met zo'n mooi klein meisje,' schreef hij op Facebook. De fotograaf zocht contact met de ouders van Marian om de fotoshoot te plannen.

The Art Of Confidence

Het verhaal en de fotoshoot van Marian heeft Jermain geïnspireerd voor zijn project: The Art Of Confidence. In het project gaat Jermain op zoek naar kinderen om hun een zelfvertrouwen-boost te geven door middel van een fotoshoot. Marian heeft het deurtje geopend voor vele anderen. Volg The Art Of Confidence op Instagram als je meer wil zien van het project. Neem een kijkje op de website van Jermaine en/of volg hem ​​op Facebook en Instagram.

Lees ook: Fotografe Joanne Lewis herdenkt haar verloren zoon in portretserie