Aangrijpende fotoserie over een jonge kankerpatiënte door Johnny Griffiths

Aangrijpende fotoserie over een jonge kankerpatiënte door Johnny Griffiths

Redactie 1229
Kanker raakt iedereen. Iedereen kent wel iemand die met deze vreselijke ziekte te maken heeft gehad. En vrijwel iedereen associeert het direct met ellende en de dood. Nadat de vriendin van fotograaf Johnny Griffiths te horen kreeg dat ze ziek was, besloot Griffiths de lichte kant van de ziekte vast te leggen.

Hannah, de vriendin van Griffiths was slechts twintig jaar oud toen ze de diagnose kreeg. Ze besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en zo 'niet-kanker' als mogelijk door het leven te gaan. Zo droeg ze nooit realistische pruiken en ging ze altijd met een laag make-up naar het ziekenhuis.Johnny GriffithsJohnny GriffithsJohnny GriffithsJohnny GriffithsJohnny GriffithsLees ook: Brandon Stanton haalt 3,8 miljoen op met fotoserie

Johnny Griffiths tijdens de donkere tijden

Natuurlijk was het niet altijd even gemakkelijk om blij en positief te blijven tijdens de behandeling. Er waren ook veel dagen en momenten dat ze er volledig doorheen zat. Griffiths greep ook op deze momenten naar zijn camera om dit vast te leggen en hoewel ze het op de momenten zelf af en toe vervelend vond, is ze nu, zeven maanden later, erg blij dat hij dat toch heeft gedaan.

Voor meer foto's en meer informatie over Johnny Griffiths kun je kijken op zijn website.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie