5 Youtubekanalen die de moeite waard zijn

5 Youtubekanalen die de moeite waard zijn

Redactie 2528
Het internet staat vol met video's van mensen die je met alle goede bedoelingen zo veel mogelijk tips geven. Hoewel er hele goede video's bij zitten, zijn er ook ontzettend veel die uiterst saai, langdradig of onjuist zijn. Wij zetten een aantal youtubekanalen op een rij die regelmatig goede, duidelijke en leuke video's online plaatsen.

COOPH

De Cooperative of Photography, beter bekend als COOPH, is een online fotografietijdschrift en plaatst regelmatig interessante video's op Youtube. Van handige tips hoe je met een klein budget het beste uit je fotografie haalt, tot de geschiedenis van fotografie in vijf minuten, COOPH heeft veel leuke en korte filmpjes om je veel te leren, vermaken en inspireren.

 

 

Adorama

Adorama is een grote fotografiewinkel in de Verenigde Staten die veel samenwerkt met topfotografen. Met enige regelmaat plaatsen ze instructievideo's waarbij de professionele fotografen goede tips geven en haarfijn uitleggen hoe je bepaalde foto's kan maken.

 

FroKnowsPhoto

Jared Polin is een professionele fotograaf uit de Verenigde Staten met ruim 2100 video's op Youtube. In zijn video's behandeld hij vrijwel alles wat je kan bedenken. Hij doet 'real life reviews', waarbij hij een nieuwe camera meeneemt op een opdracht, 5 minute portraits waarin hij snel, korte tips geeft en bespreekt hij andermans werk. Ook stelt hij vaak de RAW-bestanden van zijn foto's beschikbaar zodat iedereen kan kijken wat ermee mogelijk is.

 

Filmmaker IQ

Hoewel Filmmaker IQ zich voornamelijk richt op, de naam zegt het al, Filmmakers, komt het ook regelmatig met zeer interessante en diepgaande video's die interessant zijn voor fotografen. Zo heeft dit Youtubekanaal onder andere een video geplaatst waarin precies werking van camerasensoren wordt uitgelegd. Dit alles heel luchtig, duidelijk en met goede voorbeelden. Een must voor iedereen die meer wil weten van de technische kant van fotografie.

 

 

DigitalRev

DigitalRev wordt ook wel de Top-Gear van fotografiefilmpjes genoemd. De video's zitten vol flauwe grappen, bijzondere opdrachten en veel zelfspot. DigitalRev doet veel reviews, maar is veel meer dan dat alleen. Zo geven ze professionele fotografen speelgoedcamera's, hebben ze verschillende 'how-to' video's en steken ze vaak de draak met verschillende soorten fotografie.

 

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie