Tips!

5 tips voor een unieke achtergrond

Sterre Hartjes 293
Altijd kiezen voor een strakke witte of zwarte achtergrond gaat uiteindelijk vervelen. Met een krachtige achtergrond wordt jouw foto nog beter. Lees deze 5 tips voor inspiratie voor jouw achtergrond.

Tip 1 Deuren als achtergrond

Elke deur is anders. Kijk naar oude deuren waar de verf van los laat en die vol zitten met krassen. Glazen deuren en deuren van hout werken ook goed evenals oude ramen, kozijnen en Louvre deurtjes.

Tip 2 Stof en textiel 

Je hebt verschillende soorten stof met allemaal een kenmerkende textuur. Varieer en combineer de verschillende texturen en kleuren. Probeer de stof plat en strak te houden of ga voor een gekreukelde look. 

Tip 3 Reflecties op de achtergrond

Het gebruik van acryl in foto's zorgt voor een fantastisch licht reflecterend effect. Hoe zit het dan met spiegels? Spiegels zijn net iets lastiger. Bij het fotograferen met spiegels moet je voorzichtig zijn omdat je anders jezelf fotografeert. Bij acryl hoeft je minder voorzichtig te zijn omdat dit materiaal en stuk minder reflecteert dan een spiegel. 

Lees ook: Spiegels fotograferen zonder reflectie, niets is onmogelijk

Tip 4 Papier hier

Makkelijk op te bergen, licht in gewicht en simpel mee te nemen. Behang en inpakpapier kan gebruikt worden als elk soort achtergrond. Alle printjes, kleuren en texturen maken de achtergrond keuze oneindig. Het behang of inpakpapier kan desnoods nog op een stuk karton worden geplakt voor extra stevigheid.  

Tip 5  Stoere achtergrond van steen

Losse kiezelstenen, bakstenen, leisteen  en zelfs asfalt kunnen dienen als een mooie achtergrond. Steen geeft een rustieke en industriële uitstraling aan de foto. Een stuk leisteen bijvoorbeeld, is een goede vervanger van een strakke zwarte achtergrond. De leisteen geeft de foto net dat laatste duwtje die hij nodig heeft.