iedere situatie vraagt om een ander standpunt

5 tips om je standpunt te kiezen bij een portret

Christel de Wolff 346
En mooi portret maken, het is niet zo makkelijk als het lijkt. Als je factoren zoals locatie, je model, en de lichtomstandigheden op orde zijn, kun je het alsnog verpesten door een verkeerd standpunt te kiezen.

In deze video legt fotograaf Ernesto Sue uit hoe hij te werk gaat bij het kiezen van zijn standpunt(en) tijdens een professionele fotoshoot op straat. Het is heel inspirerend om hem bezig te zien van staand op een trap tot gehurkt in een vies hoekje op straat waarin de geur van urine ondragelijk is. Alles voor de foto!

Bij iedere locatie neemt hij ook de tijd om uit te leggen wat hij heeft gedaan en waarom. Kortom een must-see voor startende portretfotografen en fotografen die toe zijn aan wat inspiratie.

Overigens is het niet zo dat je na het kijken van deze video, je favoriete standpunt kiest en dat de rest van je fotografiecariere zult uitvoeren bij je toekomstige modellenshoots. Het ene standpunt werkt beter dan de andere afhankelijk van de locatie en de bouw van je model. De truc is natuurlijk om altijd te blijven experimenteren. Succes!

 

De video van Ernesto Sue is in het Engels, maar op Youtube kun je gemakkelijk ondertiteling aanzetten. Dit doe je door op het tekstvakje te klikken rechtsonder in het videoscherm. De ondertiteling zal automatisch in het Engels verschijnen maar door op het tandwieltje te drukken kun je deze laten vertalen in het Nederlands. De vertaling is automatisch gegenereerd waardoor er soms nogal kromme zinnen kunnen ontstaan,  maar over het algemeen is het makkelijk te volgen.  

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel