4 Social Media kanalen voor fotografen

4 Social Media kanalen voor fotografen

Redactie 1133
Vandaag is het 'social media day' en speciaal voor deze gelegenheid hebben wij de sociale mediakanalen geselecteerd die het best samengaan met fotografen.

Instagram

Uiteraard staat Instagram hoog in deze lijst. Deze app is speciaal ontwikkeld om zo makkelijk mogelijk je foto's met zo veel mogelijk mensen te delen. Je kan niet alleen foto's zien van mensen waar je bevriend mee bent of die je volgt, maar alle foto's die (openbaar) worden gedeeld zijn te vinden. De app werkt heel goed met hashtags zodat je ervoor kan zorgen dat jouw foto's worden gevonden door de mensen die daarin geïnteresseerd zijn.

Facebook

Facebook is een hele makkelijke manier om je foto's te delen met je vrienden. Met één klik van de muis maak je een album waarin je makkelijk je foto's kan plaatsen. Een groot voordeel is dat je de mensen op de foto's kan taggen, zodat al zijn vrienden kunnen zien dat jij de foto hebt gemaakt. Dit is dus een handige website om jezelf net een beetje bekender te maken bij de vrienden van je vrienden. Een goede plek om als fotograaf te beginnen.Social Media

Pintrest

Pintrest is heel erg afbeelding-georiënteerd en daarom een goed kanaal voor fotografen. Het voordeel van Pintrest is dat bezoekers via één klik een foto kunnen delen. Hierdoor kan jouw foto snel het hele web overgaan, waardoor jouw eigen website veel meer bezoekers krijgt.

Flickr

Veel mensen kennen Flickr als een plek om je foto's online op te slaan, maar het is veel meer dan dat. Er zijn ook veel verschillende groepen waar je lid van kan worden en vervolgens feedback op je foto's kan vragen. Ook kan je mensen volgen en zo in contact komen met fotografen waar je onder de indruk van bent.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie