Wat moet je weten voordat je begint met fotograferen?

4 dingen die niet worden verteld wanneer je begint met fotograferen

Aimée van Vuuren 177
Fotografie is een discipline die veel mensen willen leren maar om goed voorbereid te werk te gaan vertellen wij je 4 dingen die niet worden verteld wanneer je begint met fotograferen.

Zonder studie kom je er ook

Er zijn verschillende scholen die studies aanbieden op het gebied van fotograferen. Natuurlijk kan je hier aan deelnemen maar je hebt geen studie nodig om enthousiast te zijn over fotografie. Zolang je elke dag oefent creëer je een eigen leerproces. Daarnaast zijn veel aangeboden cursussen gratis zodat je de basics onder de knie krijgt. Mocht je echt een professionele fotograaf willen worden is het hebben van een diploma in fotografie wel een pluspunt.

Het is een drukke markt

De populariteit binnen de fotografiewereld is niet gek. In 1920 was er ook een periode waarin mensen massaal wilden fotograferen, namelijk toen de Kodak Brownie camera uitkwam. Er komen tegenwoordig steeds meer mensen bij. De valkuil voor mensen die dit niet weten, is dat ze er snel vanuit gaan dat zij met fotografie hun leven kunnen onderhouden terwijl dit vaak niet het geval is.

Lees ook: 3 tips voor de beginnende fotograaf

Gear is niet enorm belangrijk

Voor camera(-accessoires) producenten is het vervelend, maar zolang je de discipline en passie hebt voor fotografie heb je niet veel gear nodig. Natuurlijk zijn bepaalde accessoires noodzakelijk voor het maken van goede foto’s en maken het werk gemakkelijker maar eigenlijk ligt het maken van de perfecte foto bij jou, niet bij je gear.

Je leert managen

Bij het fotograferen komt ook een stuk managen kijken. Plannen maken en je zaken organiseren en op orde krijgen zorgen voor succesvol eenmansleger. Zodra je je in de fotografiewereld begeeft, moet je hier rekening mee houden.

Wanneer je begint met fotograferen, houd de bovenstaande punten in je achterhoofd om het verst te komen binnen fotografie. Kijk wat voor jou de mogelijkheden zijn, ga op pad en experimenteren.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée