3x Nikon Ambassadeurs aan het woord over de Nikon Z7

Christel de Wolff 229
Op de persconferentie van Nikon op Photokina werden geen nieuwe producten aangekondigd. Dat zou onmogelijk zijn, zo kort na de lancering van de Nikon Z7, Z6 en bijpassende adapters. In plaats te focussen op nieuwe gear, nodigde Nikon ambassadeurs uit om te vertellen over hun eerste ervaringen met de Z7.

Tokio Seamless gemaakt met Nikon Z7 camera’s

Zo ook videomaker Rob Withworth. Hij schoot zijn flowmotion (een crossover tussen film en stopmotion) project met Nikon Z7 camera’s. Tijdens een presentatie waarin de film te zien is en hij nog even inzoomt op wat behind the scenes beelden, wordt duidelijk waarin de Nikon Z7 uitblinkt volgens de Nikon Ambassadeur. Namelijk in de zeer correcte autofocus, zelfs bij snelle beelden gemaakt met een 500mm lens.

 

 

Trouwfotografe Nadia Meli verwoordt haar enthousiasme over de Nikon Z7 aan de hand van een slideshow aan prachtige foto's die zij maakte op een trouwerij die bijna geheel in de buitenlucht plaats vond. Heel romantisch, maar een nachtmerrie voor fotografen omdat het als de avond eenmaal is gevallen natuurlijk donker is en de foto's gemaakt moeten worden in moeilijke lichtsituaties.

Hoge ISO en betrouwbare autofocus

Geen probleem voor de Nikon Z7, die verbluffende resultaten geeft op hoge ISO-waarden toont de fotografe. Ook de snelle en accurate prestaties van de autofocus in weinig licht zijn een verademing wanneer je je het niet kunt permiteren om een moment te missen. 

Ook wereldwijd gerespecteerd wildlife fotograaf David Yarrow mocht op pad met de Nikon Z7. De goedlachse fotograaf brengt humor en sensatie in de persconverentie met het gemak waarop hij verteld over zijn avonturen in landen ver bij ons vandaan. Als verwacht is ook David Yarrow meer dan positief over de Nikon Z7. Hij legt uit dat deze nieuwe camera absoluut niet onder doet voor de door hem zo geliefde Nikon D850.

Eye-tracking

Oh’s en Ah’s rijzen vanuit de zaal, wanneer er een slideshow passeert waarop de beelden in de herkenbare Yarrow-stijl voorbij komen waarin steeds met een groen vierkantje te zien is hoe de eye-tracking van de autofocus het onderwerp nauwkeurig blijft volgen. Van een uilen tot leeuwen en van ijsberen tot razensnelle poema’s, de Nikon Z7 lijkt het makkelijk bij te kunnen houden.

Meer info over de Nikon Z7 vind je op de website van Nikon.

 

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel