Zorg voor orde op je harde schijf

Zorg voor orde op je harde schijf

Fokelien Broekstra 901
Waarschijnlijk maak jij net als vele anderen in een jaar tijd een paar duizend foto’s. Je stopt ze allemaal in mapjes op je computer of harde schijf, maar doe je dit ook gestructureerd? Wij geven je een aantal adviezen hoe je dit zou kunnen doen.

Aanschaf

Als je net je harde schijf hebt aangeschaft is het nog een grote lege map. Aan jou de taak om dit helemaal op te vullen met mooie foto’s. Foto’s die je op een later moment natuurlijk ook weer terug wil kunnen vinden. Daarom is het belangrijk om een overzichtelijke mappenstructuur aan te leggen.

Mappenstructuur

Als je van plan bent om de harde schijf voor meerdere jaren aan foto’s te gebruiken is het verstandig om te beginnen met een jaartal mapje. In dit geval 2017. In het mapje 2017 kun je vervolgens een maanden map maken. Januari voor alle foto’s die je in Januari hebt gemaakt, februari voor de foto’s van februari etc. Daarna zijn er meerdere manieren om verder te gaan met de mappenstructuur.

De maandmappen

In de maandmappen kun je bijvoorbeeld dagen neerzetten. Dus de foto’s die je hebt gemaakt op één januari onder: 1-1 etc. Maar je kunt er ook voor kiezen om de situatie van de foto’s te omschrijven. Denk hierbij op die één januari aan familiebezoek of wandeling door bos. Mocht je in een maand vaker op familiebezoek gaan en foto’s maken dan kan dit verwarring opleveren. Je kan dan beter kiezen voor de mappenstructuur met de datums.

Hou je harde schijf opgeruimd

Ook niet onbelangrijk is om je mappenstructuur ook echt vast te houden. Laat je jouw workflow verwateren, dan is het heel lastig om dit weer terug te vinden. Ga dus secuur te werk, zodat jij nooit meer een fotoserie kwijt hoeft te zijn.

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je harde schijf in te richten. Hoe orde jij je harde schijf? 
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien