Zo maak je de perfecte reisfoto

Zsarisse Knol 321
Reisfotografie, hoe maak je de perfecte reisfoto dat niet hetzelfde is van een ander? Wij leggen je het uit!

Stel, je bent een echte reiziger en je vindt het leuk om foto’s te maken, maar je voelt niet echt dat de foto’s die je op reis maakt jouw stijl zijn. Hoe kunnen we beelden maken die echt onze eigen beelden zijn en er een fascinerende reiscollectie van maken?

Plan je reisfoto van te voren

Stel een lijst op van dingen waar je een foto van wil maken en die je kan gebruiken als ingrediënten om zo niet de standaard reisbeelden te krijgen. Een lijst zal je helpen om zo veel meer te zien op je reis, zoals: artiesten, straatmuzikanten,  winkel etalages, vroege ochtenden en zelfs reflecties.

Reflecties veranderen de dimensie in je reisfoto

Reflecties kunnen fascinerend zijn en zullen een hele nieuwe dimensie toevoegen aan je reis collectie. Zoek naar plekken waar water is en waar je goed een reflectie uit kan halen, neem bijvoorbeeld het meer. Er zwemmen allerlei vogels op en zelfs de bomen hebben een reflectie in het water.

Perspectief voegt toe aan je reisfoto

­­­­­­Als je een ander soort reisfoto wil hebben, zoek het dan hogerop! Je zal een heel ander en misschien wel ongebruikelijker gezichtspunt hebben. Als je een kans hebt om hogerop te kunnen, bijvoorbeeld als er een berg is midden in de stad, ga er dan heen en fotografeer de stad van boven. Vogelvluchtperspectief is soms wel het mooiste perspectief, doe de moeite en je zal beloond worden.  

LEES OOK: hoe maak je een goede mobiele foto

Hou rekening met de tijd van de dag

Neem de tijd van je dag om buiten te zijn en zie hoe het daglicht langzaam vervaagd. Je zal een aantal prachtige beelden schieten in die tijd. Zelfs de bekende bezienswaardigheden zullen een nieuw perspectief krijgen in het donker wordende licht.

Let op je omgeving!

Terwijl je aan het rond lopen bent in de stad, houd je ogen goed open voor interessante dingen in het leven die kunnen zorgen voor ongewone beelden. Dit kan toevoegen aan je reisfotografie collectie. Zoeken naar stukjes van het leven wat je niet gewoon op de straat kan vinden is een bonus! Je ziet veel meer van je omgeving dan non-fotografen.

Met al deze verschillende fototypes als ingrediënten, bouw je je eigen reisfotografie collectie op. Zo maak je het echt jouw eigen foto’s en niet die van een ander. Als een grote bonus, je zal veel meer fotografisch plezier hebben en meer zien van de plekken die je bezoekt.

Vanaf nu zijn jouw reisfoto's echt in jouw eigen stijl. Ook een mooie reisfoto gemaakt? Upload hem in onze gallery!