Zo krijg je de Pen onder de knie in Adobe Photoshop

Mark IJsendoorn 648
Van alle gereedschappen die Photoshop te bieden heeft is de Pen misschien wel de meest intimiderende. Maar met deze tutorial weet je binnen 8 minuten precies hoe hij werkt.

Dat de Pen zo berucht is komt misschien wel door zijn onschuldige uiterlijk. Op papier kan iedereen lijnen trekken met een pen, dus als optimistische beginner vertrouw je erop dat je die tool nog wel onder de knie kan krijgen. Al snel verdwaal je in een onhandige reeks punten en bogen die maar niet doen wat je wilt, en zet je gefrustreerd de computer uit.

De Pen onder de knie

Herkenbaar? Dan heeft het misschien ook jaren geduurd voordat je je weer waagde aan de Pen, en heb je in de tussentijd andere manieren gevonden om de gewenste bewerkingen te doen. Ergens is dat jammer, want de Pen blijft het meest precieze gereedschap om selecties mee te maken. De onderstaande video van Phlearn legt Aaron Nace stap voor stap uit hoe je een complexe selectie maakt met de beruchte tool. Deze acht minuten durende uitleg is alles wat je nodig hebt om de Pen goed te leren kennen. Dan zal je al snel merken dat het grootste probleem van de Pen is dat hij niet zo intuïtief is. Zodra je weet hoe hij werkt, heb je hem zo onder de knie.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark