World Press Photo Festival 2020 kondigt de eerste grote gastsprekers aan

World Press Photo Festival in de Westergas Amsterdam

Marjon van den Ende 141
Het World Press Photo Festival toont verschillende perspectieven op de verhalen die ertoe doen via een gevarieerd programma van presentaties, tentoonstellingen, paneldiscussies en ontmoetingen.

Naast presentaties van de winnaars van de 2020 World Press Photo Contests, wordt Stephen Wilkes aangekondigd als gastspreker, alom erkend voor zijn beeldende kunst en redactionele fotografie. Net als Lauren Walsh, een expert op het gebied van conflictfotografie, professor en schrijver.

Stephen Wilkes wordt algemeen erkend voor zijn beeldende kunst en commerciële fotografie. Zijn foto's zijn opgenomen in de collecties van het George Eastman Museum  en het Museum van de stad New York. Zijn redactionele werk is verschenen in toonaangevende publicaties zoals het New York Times Magazine, Vanity Fair, Time, Fortune, National Geografisch, Sport geïllustreerd en vele anderen.

De waarde van documentatie

Lauren Walsh is een expert op het gebied van conflictfotografie en is tevens professor en schrijver. Ze geeft les aan The New School en New York University, waar ze directeur is van het Gallatin Photojournalism Lab. Op het World Press Photo Festival spreekt Walsh over haar nieuwste boek 'Conversations on Conflict Photography (2019)' dat de waarde van het documenteren van oorlog en humanitaire crisis in het hedendaagse moment onderzoekt.

Woman Meet-up

Het World Press Photo Festival 2020 zal ook de vierde editie van de Women in Photography Meet-up zien. Een informeel samenzijn voor vrouwen in de fotojournalistiekindustrie, in het nieuwe World Press Photo House. Het evenement biedt een veilige ruimte om gedachten en ervaringen uit te wisselen en paden te trekken naar een meer diverse en inclusieve gemeenschap voor fotojournalistiek.

Internationale allure

De Sem Presser Lecture, een van de meest verwachte keynote-presentaties van het World Press Photo Festival, komt ook dit jaar terug. Elk jaar nodigt de World Press Photo Foundation zeer gewaardeerde, internationale sprekers uit om te spreken over een onderwerp dat van belang is voor visuele journalistiek. De docent voor 2020 wordt binnenkort bekendgemaakt.

Informatie

Het World Press 2020 festival vindt plaats op 17-18 april in Westergas, 09:00 - 19:00 uur. Het volledige programma wordt binnenkort aangekondigd. De kosten van een tickets variëren tussen de €25 en €42,50 en zijn verkrijgbaar via de website