Nikon ambassadeur Marsel van Oosten

Wildlife Photographer of the Year 2018

Christel de Wolff 579
De Nederlandse fotograaf en Nikon ambassadeur Marsel van Oosten is in Londen uitgeroepen tot Wildlife Photographer of the Year 2018.

Wildlife Photographer of the Year 2018

Uitgeroepen worden tot de Wildlife Photographer of the Year is de meest prestigieuze titel denkbaar voor een wildlife/natuur fotograaf. Marsel van Oosten won deze prijs met een foto van twee gouden stompneusapen die hij fotografeerde in het zuidwesten van China.

Marsel van Oosten: geschokt en trots tegelijk

‘Ik ben trots en geschokt tegelijk’, laat Marsel in een eerste reactie weten. ‘Mijn beeld, ‘The Golden Couple’ won eerst al de eerste prijs in de categorie Animal Portraits. Vervolgens won ik met dit beeld ook de grote titel. Dat had ik echt niet zien aankomen. Dat verklaart mijn beroerde speech, zonder twijfel de slechtste in de geschiedenis van de  Wildlife Photographer of the Year verkiezing.’

The Golden Couple

De Gouden Stompneusapen leven in de bossen van het Qinling-gebergte op hoogtes van 1500 tot 3400 meter boven de zeespiegel en worden ernstig in hun voortbestaan bedreigd. Hun grootste bedreiging is verlies van leefgebied.

© Marsel van Oosten's The Golden Couple waarmee hij de Wildlife Photographer of the Year-prijs won.

‘De meeste mensen hebben deze prachtige wezens ook nog nooit gezien', zegt de Nikon ambassadeur en trotste Wildlife Photographer of the Year 2018. 'Bewustzijn is een cruciale eerste stap naar een succesvolle instandhouding van welke soort dan ook. Daarom vind ik het belangrijk om deze beelden aan de wereld te tonen.’

Meer informatie over de Wildlife Photographer of the Year-prijs

Meer informatie over de winnende afbeelding en de winnaars in andere categorieën vind je op de website van Natural History Museum, de organisatie achter van de Wildlife Photographer of the Year-prijs. 
Bekijk meer werk van Nikon ambassadeur Marsel van Oosten op zijn website.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel