Tegenlicht

Wees niet bang voor tegenlicht

Redactie 612
Als je het licht achter je onderwerp plaatst kan dit het onderwerp erg mooi belichten. Wees dus niet bang voor tegenlicht!

Eén van de meest gehoorde onterechte tips die vaak aan beginners wordt gegeven is om niet 'in het licht' te schieten. Mensen worden aangeraden om te fotograferen met de zon in hun rug. Hoewel het klopt dat je onderwerp donker uit kan vallen, zeker als je de camera instelt op de lichtsterkte van de lucht, verlies je heel veel kansen op mooie foto's.

Tegenlicht

Als je het licht achter je onderwerp plaatst kan dit het onderwerp erg mooi belichten, vooral als het onderwerp het licht doorlaat. Ook krijgt het onderwerp als het van achteren wordt belicht een mooie gloed en worden details als kleine haartjes goed zichtbaar. Om een onderwerp van achter te belichten kun je natuurlijk een flitser gebruiken, maar het kan ook de camera zodanig verplaatsen dat de zon zich achter het onderwerp bevind. Dit levert vooral mooie beelden tijdens de gouden uren.  Het uur vlak na zonsopkomst en voor zonsondergang geeft vaak een mooie goudgele gloed dat er zeer mooi uit ziet op foto's.

Heb jij ook mooie tegenlichtfoto's? Upload ze dan naar onze lezersgallery en maak kans op publicatie.

Lees ook de tip van de dag van gisteren: Controleer je instellingen.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie