Wat kost een populair Instagramaccount?

Wat kost het om beroemd te worden op Instagram?

Tieme Snijders 434
Heb jij er ooit bij stilgestaan dat het vreselijk veel geld kost om beroemd te worden op Instagram? Waarschijnlijk niet. Maar wat kost het dan? Het antwoord: schrikbarend veel.

Schuld van 10.000 dollar

Een vrouw uit New York kwam daar achter. Ze heeft nu een schuld van 10.000 dollar. En is het haar ook gelukt om beroemd te worden op Instagram? Nee, dat niet.

De New York Post meldt dat Lissette Calveiro in 2013 verhuisd is naar New York voor een stage. Hier begon probeerde ze een carrière op Instagram te beginnen. Dit deed ze door boven haar stand te leven. Ze wilde een 'Instagram-waardig-leven'.

Verschillende outfits

Volgens de New York Post spendeerde Calveiro 200 dollar per maand aan kleding. Ze wilde niet twee keer in hetzelfde outfit gefotografeerd worden. Ook kocht ze een designer tas elke maand, ter waarde van 1000 dollar, alleen maar om te laten zien dat ze goed aan de weg timmerde.

Dure tassen

Leven als een millennial in New York

Ze vertelt aan de New York Post: “Ik wilde mijn verhaal vertellen als millennial, die in New York leeft. Ik kocht spullen, kleding, voor het perfecte Instagram”.

Maar het is niet alleen kleding en accessoires dat je nodig hebt voor de 'perfecte' Instagram-post. Fashionista berekende voor dat het ongeveer 31.400 dollar kost per jaar om je Instagram te onderhouden. Dit geld wordt bijvoorbeeld uitgegeven aan sport, botox, een personal trainer, tandarts, en zelfs maaltijd bezorging.

Terug naar Calveiro, om zichzelf als jet-setter te laten zien reisde ze veel rond naar plaatsen als Las Vegas, Cuba en de Bahamas.

Traveling

Niemand heeft het over geld

Calveiro zegt er zelf over: “niemand praat er over hoeveel geld ze uitgeven om hun perfecte instagram account te onderhouden. Het baart mij zorgen om te zien hoeveel meisjes zich uitsloven voor het plaatje. Ik heb veel kansen gehad om te sparen, ik had het geld ergens anders in kunnen investeren”.

Einde instagramcarrière

Zelf begon ze haar Instagram leven af te bouwen tegen het einde van 2016. Zo lukte het haar om haar schulden in 14 maanden af te betalen, meldt de New York Post.

Na jaren van geld uitgeven en fotoshoots, had Calveiro uiteindelijk 18.000 volgers op haar Instagram. Ze was nog ver weg van het aantal volgers dat de beroemdheden hebben op hun instagram, dat loopt al gauw in de miljoenen.

Heb jij als (professioneel) fotograaf een populair instagramaccount? Laat ons weten hoeveel volgers je hebt, wij zijn benieuwd of het er veel zijn, en hoeveel moeite je er voor gedaan hebt om er zoveel te krijgen!