Wat is een Macro Reverse Ring?

Wat is een Macro Reverse Ring?

Eefke Burg 2296
Met een Macro Reverse Ring kan je een regulier objectief gebruiken als Macro Objectief. Het werkt door de Macro Reverse Ring te schroeven op de voorkant van je objectief. Je kan hiervoor de filterdraad gebruiken die bedoeld is voor filters.

Budget tip macro fotografen: een Macro Reverse Ring

Fotograaf Andres Moline deelde een bijzondere tip voor macro fotografen die wat minder geld tot hun beschikking hebben: gebruik je huidige objectief als macro-objectief met een Macro Reverse Ring. 'De meeste mensen die denken aan macro fotografie, zien plaatjes voor zich waarbij de fotograaf zich heel erg dicht bij het onderwerp bevindt.' Je spreekt dan ook van macrofotografie als het onderwerp wat je probeert te fotograferen als zijn daadwerkelijke grootte op de sensor wordt weergegeven. 'Door dichtbij je onderwerp te komen zie je details die normaal gesproken niet met het blote oog te zien zijn,' geeft Andres Moline aan.

Lees ook: Fotograferen jouw droombaan? Bekijk de vacature hier.

Producenten van objectieven hanteren vaak een 1:1 ratio voor macrofotografie. Maar dergelijke objectieven zijn niet goedkoop. Andres adviseert om voor macrofotografen met een klein budget om een Macro Reverse Ring te kopen die je kan gebruiken om je huidige objectief te gebruiken als een macro-objectief. 'Veelgebruikte objectieven die in combinatie met een Macro Reverse Ring worden gebruikt zijn bijvoorbeeld de Tamron-F 28mm f/2.8 en de SMC Pentax-M 50mm f/2. Dit zijn objectieven waarbij je het diafragma handmatig in kan stellen. Dit is belangrijk, want een Macro Reverse Ring zorgt er voor dat je contacten van je objectief niet meer aansluiten op je camera, waardoor je niet meer in staat bent je diafragma aan te passen.'

Het werken met een Macro Reverse Ring

Het werken met een Macro Reverse Ring gaat gemakkelijk. 'Waar je normaal gesproken jouw filter zou vastschroeven, bevestig je nu de Macro Reverse Ring aan je objectief.' Daarbij is het wel goed om op te letten welke filtermaat jouw objectief heeft en dat je een Macro Reverse Ring koopt die geschikt is voor de vatting van jouw camera.

Lees ook: De schoonheid van de nacht

'Doordat je jouw objectief achterstevoren gebruikt is het niet mogelijk om hier mee scherp te stellen. Je stelt scherp door jouw camera naar voren en naar achteren te bewegen. In de video van fotograaf Andres Moline geeft hij nog meer tips over het werken met een Macro Reverse Ring. Bekijk daarvoor de volledige video hieronder.

 

 

afbeelding van Eefke Burg
Door: EefkeBurg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke