Video: wat doet een fotoredactie precies?

Video: wat doet een fotoredactie precies?

Liesbeth Wesdijk 390
We dromen er allemaal van: onze foto in de National Geographic. Maar hier is niet alleen de fotograaf verantwoordelijk voor. Ook de fotoredactie heeft een belangrijke vinger in de pap voor je foto geplaatst wordt.

In onderstaande video komen grote namen aan het woord als het om fotografen gaat. Zij vertellen over hun haat – liefde verhouding met de fotoredactie van het blad. Want hoe frustrerend moet het wel niet zijn wanneer je terugkomt van 3 weken kamperen in de kou en je foto's worden afgebrand door de redactie? Zo erg zal het vast niet zijn, maar het is wel iets wat één van de fotografen noemt.

De fotoredactie is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de foto's in de National Geographic en dus zeer streng. En dan kan het inderdaad zijn dat 99% van je foto's worden afgekeurd. Jammer van al je moeite, maar je wordt er een betere fotograaf door. En die paar foto's die dan wel worden afgedrukt in de NG maken het weer helemaal waard. Het is een leuke video om te zien, zeker omdat het fijn is om te merken dat ook zulke geweldige fotografen onzeker kunnen zijn over hun eigen werk.

Hier vind je tips ter inspiratie van één van de fotografen van National Geographic. Heb jij net als Mark de Vos, een National Geographic waardige foto gemaakt? Plaats hem dan in onze gallery. De foto van Mark was genomineerd voor de publieksprijs!

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth