Video: laat je niet oplichten op internet!

Video: laat je niet oplichten op internet!

Liesbeth Wesdijk 393
We zien allemaal wel van die prachtige aanbiedingen op internet voorbijkomen, waarvan je denkt dat dat echt te mooi is om waar te zijn. Soms kun je al op je vingers natellen dat je bedrogen gaat worden. Maar wat als het allemaal legitiem lijkt?

'Chaseontwowheels', een vloggende motorrijder, maakte onderstaande video nadat hij tot twee keer toe opgelicht was door Amazon. Hij bestelde een Canon 1D X Mark II voor $ 6000,-, maar kreeg een doos met keien in plaats daarvan. Bij de omruilactie kreeg hij twee bakstenen. Dan heb je alle reden om ontzettend kwaad te zijn. En dat is hij dan ook.

Zelf ben ik helemaal niet bekend met Amazon, ik hoop dan ook voor deze vlogger dat hij z'n geld terugkrijgt of de camera eindelijk zal ontvangen. Maar het is dus zaak om goed je ogen open te houden met internettransacties. Ik woon zelf in Noord-Duitsland en bestel veel bij Ebay, daarbij zoek ik wel altijd of iemand goede recensies heeft en garanties geeft. Ik koop nooit iets bij een privéverkoper. En als ik dat zou doen, zou ik het persoonlijk ophalen en gelijk bij die verkoper controleren.

Kijk dus goed uit als je iets via internet besteld en laat je niet verleiden door enorme aanbiedingen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook meestal zo.

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth