Video: knuffelen met een totale vreemde?

Video: knuffelen met een totale vreemde?

Liesbeth Wesdijk 435
Wat zou jij doen wanneer je op straat werd gevraagd om met een totale vreemde in een innige omhelzing te worden vereeuwigd op de foto? Wijs je op je voorhoofd of doe je het?

Fotograaf Richard Renaldi maakt al sinds 2007 hele bijzondere portretten met zijn serie “Touching Strangers”. Hij zoekt op straat naar twee (of meer) vaak totaal tegenovergestelde mensen en vraagt of zij elkaar willen omhelzen, aanraken of knuffelen voor zijn foto.

In het begin zijn de 'modellen' vaak nog wat aarzelend en verlegen, maar gaandeweg het proces worden ze losser en gaat het soms zelfs vertrouwd voelen. Mensen die elkaar misschien nooit zouden aanspreken op straat, worden in een intieme pose afgebeeld. Bij sommige foto's zie je duidelijk het ongemak er van af stralen, maar meestal krijgt Richard het voor elkaar dat de mensen zich al snel relaxed voelen en dat er zelfs een soort band ontstaat.

Zijn project laat een beeld zien van hoeveel mensen we dagelijks passeren zonder dat we ook maar een idee hebben wie het zijn en wat er achter hen schuilt.  De meesten kijken alleen maar op hun smartphone en hebben geen oog voor wat er om hen heen gebeurd. Met dit project wil hij mensen inspireren en nodigt hij iedereen uit zelf zulke foto's te maken en op Instagram te plaatsen (#TouchingStrangers). Heeft hij je op een idee gebracht? Plaats je foto dan ook in onze gallery!

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth