Video: het was maar een boom …

Video: het was maar een boom …

Liesbeth Wesdijk 345
Als fotograaf heb jij vast ook een favoriet plekje of onderwerp wat je graag fotografeert. En het liefste zou je dat geheim houden toch? Want wat gebeurt er als andere mensen er van weten?

In dit bijzondere filmpje wordt het leven van de Broccoli-boom beschreven. Fotograaf Patrik Svedberg uit Zweden heeft deze apart gevormde boom meer dan 4 jaar gefotografeerd. Het werd een speciaal project van hem en uiteindelijk had hij, en de boom natuurlijk, ruim 31.000 volgers op Instagram.

 

Geen spijt

Er kwam zelfs een kalender van de boom uit en veel mensen genoten van de prachtige foto's. Maar helaas is er altijd wel iemand die de boel moet verpesten... En zo gebeurde het dat Partrik op een dag bij de boom kwam en er één dikke tak nagenoeg doorgezaagd was. De boom was gehavend en moest in zijn geheel omgezaagd worden. Toch heeft Patrick er geen spijt van dat hij de boom openbaar gemaakt heeft. Want anders hadden heel veel mensen niet kunnen genieten van dit wonder der natuur.

Of, zoals de maker van deze video zegt: “The truth is, if we hoard and hide what we love, we can still lose it. Only then, we're alone in the loss. You can't un-saw a tree, but you can't un-see one either. The Broccoli Tree is gone... but its beauty survives. “


 

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth