Video: het herkennen van goed licht

Video: het herkennen van goed licht

Liesbeth Wesdijk 382
Fotograferen betekent schrijven met licht. Om de beste foto's te maken heb je goed licht nodig. Hoe herken je de beste lichtomstandigheden?

Als fotograaf kun je zo druk zijn met randzaken zoals je website bijhouden, jezelf profileren op social media en je emails beantwoorden dat je bijna de kern van de zaak zou vergeten: het fotograferen zelf. Fotograaf Sean Tucker laat midden in het drukke Londen zien hoe je gebruik maakt van licht en schaduwen.

Nadat hij een aantal foto's heeft gemaakt, wordt je vooral mee genomen in het nabewerkingsproces. Hij werkt op zijn smartphone en gebruikt diverse apps om de foto een bijzondere sfeer te geven. Nabewerking kan een foto verbeteren, maar het kan nooit een slechte foto goed maken. Het belangrijkste blijft om ook bij niet perfect licht een boeiende foto te maken. Hoe ervaren je bent of juist niet, oefenen met diverse lichtomstandigheden blijft één van de basisprincipes bij het fotograferen.

Heb jij, net als Thomas van Galen een foto gemaakt waarin de lichtomstandigheden niet ideaal waren, maar wat toch een heel boeiend beeld gaf, plaats deze foto dan in onze lezersgallery. In deze video kun je meer zien over fotografie met weinig licht.

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth