Video: 5 tips om te shinen met je smartphonevideo's

Video: 5 tips om te shinen met je smartphonevideo's

Itam van Teeseling 277
Wie doet het tegenwoordig niet, video's maken met een smartphone. Maar hoe maak je je video nou net even wat spectaculairder dan die van anderen. Jordy Vandeput van Cinecom.net legt het je uit.

Maak een statief van klei

Met klei kan je een veelzijdig statiefje maken die je overal op kan plakken en zetten. Net als met tape kan je zo de camera op gekke plekken neerzetten. Of probeer eens he statief op een doek te zetten en over de tafel te slepen. Je maakt zo een mooie "slide-shot".

Stoere lens flare effecten maken  met een visdraad

Door een visdraad voor de cameralens van je smartphone te plakken kan je een gelikte 'anamorfische' lens flare creëren. Dat zijn van die horizontaal uitgerekte schitteringen in je beeld die normaal gesproken alleen met dure objectieven gemaakt kunnen worden.

Met viltstift je lamp bijkleuren

De lamp van je mobiel heeft een fletse witte kleur. Je kan de kleur aanpassen door simpelweg een wisbare stift te gebruiken. Je kan zo je video een heel ander effect geven.

Je mobieltje is klein, maak daar gebruik van

Omdat je mobiel zo klein is, is hij veel makkelijker te gebruiken dan een grote, zware camera. Je kan hier gebruik van maken door bijvoorbeeld bijzondere bewegingen en overgangen te maken.

Je telefoon vastplakken op gekke plekken

Met sterke tape kan je je telefoontje bijna overal plakken waar je wil. Je kan hiermee vanuit plekken filmen waar je normaal gesproken niet bij komt. Maak je telefoon bijvoorbeeld eens vast aan het plafond, of doe eens gek: een van de wielen van je auto terwijl je langzaam rijdt.

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam