Verwijder op gemakkelijke wijze mensen uit beeld met Photoshop

Redactie 525
Iedere, maar zeker de straatfotograaf, zal dit herkennen. Je loopt ergens door een prachtige stad en visualiseert het perfecte shot. Het grote probleem is dan vaak: je bent niet alleen. Massa’s toeristen verpesten het perfecte plaatje. Wachten tot al die toeristen uit je beeld zijn verdwenen heeft geen zin meer in de gemiddelde toeristenstad.

Op het YouTube-kanaal Photoshop Training Channel laat Jesús Ramirez zien hoe je in de meest ingewikkelde omstandigheden, met de meest gecompliceerde beelden toch alle ongewenste figuranten uit je beeld kunt photoshoppen. Ramirez legt in deze video uit hoe je met medium stacking personen kunt verwijderen uit je foto. Daarvoor zijn dus meerdere lagen nodig. Een statief is kortom noodzakelijk. 

Median Photo Stacking

Median Stacking bekijkt de RGB-waarde van iedere pixel van de verschillende beelden en selecteert vervolgens een waarde die de mediaan (de middelste waarde) representeert van alle waarden op die plek. Zo zorgt Photoshop ervoor dat niet-permante objecten of personen uit beeld worden gefilterd en de permante objecten (de mooie gebouwen) blijven staan. Wat er overblijft: het perfecte plaatje mét de historische bebouwing en zonder photobombers. Deze methode is een stuk gemakkelijker dan het ingewikkelde klonen en maskeren.

Kijk voor de volledige tutorial op het YouTube-kanaal Photoshop Training Channel:

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie