Verwijder je foto’s niet te snel!

Aimée1 1147
Er zijn genoeg redenen waarom mensen de foto’s te snel willen verwijderen: het is eenzelfde foto van één onderwerp, ze zijn onscherp of je vindt ze gewoon niet mooi. Maar verwijder je foto’s niet te snel! Waarom? Lees snel verder.

Voor later gebruik

Op het moment zelf zal je tientallen misschien wel honderden foto’s hebben gemaakt van een bepaald onderwerp. Als je de foto’s op dat moment terugziet, vind je ze meestal niet enorm interessant meer en wil je ze verwijderen. Maar wacht met verwijderen, ga een paar dagen iets anders doen en kijk daarna nog eens naar je foto’s, misschien vind je ze nu weer een stuk interessanter en zie je dingen die je eerst niet meer zag. Je zal blij zijn dat je ze niet hebt verwijderd.

De ‘blind voor schoonheid’ foto’s

Soms raak je tijdens het fotograferen aan een project gewend aan de schoonheid die je creëert in je foto’s waardoor je zelf niet meer doorhebt dat je prachtige foto’s aan het maken bent. Natuurlijk kun je later naar de ‘best-ones’ die je hebt gemaakt maar verwijder de foto’s die naar jouw mening op de tweede plaats komen nog niet.

Lees ook: verwijder foto's pas als je thuis bent

Stockfoto’s

Wat kan je met de rest van de foto’s doen? Je kan ze uploaden op een stockfotografie website. Je kan er een kleine vergoeding voor vragen, waardoor een klein zakcentje binnenkrijgt. Het is zonde om je mooiste foto’s niet te delen. Je naam wordt immers ook weer verspreid bij het gebruiken van je foto.

De belangrijkste tip die we willen meegeven is dat je je foto’s niet moet verwijderen. Natuurlijk is het logisch dat je, als je foto’s hebt die precies op elkaar lijken, er eentje verwijderd. Maar bewaar de rest, misschien komen ze later nog van pas. Er hangen altijd herinneringen aan een foto en die wil je niet kwijt.

afbeelding van Aimée1

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée