gegarandeerd kleurrijke herinneringen

Vertrouw op 'levendigheid'

Christel de Wolff 184
Ga je naar een zonovergoten vakantieoord dan verwacht je plaatjes die dezelfde warmte uitstralen die jij hebt ervaren. Als je dan terugkomt met fletse en koele foto's, kan dat nogal een teleurstelling zijn.

We adviseren natuurlijk om altijd in RAW-formaat te schieten, omdat je dan tijdens de nabewerking nog eindeloos veel mogelijkheden hebt om je foto's aan te passen. Maar ook als je geen zin hebt om al je foto's te bewerken of als jouw camera alleen in JPG kan schieten is er een manier om meer kleur en contrast in je foto's te krijgen.

Kleurstanden

In het menu van je camera kun je kleurstanden vinden. Bij Canon heet het Picture Styles, Nikon noemt het Picture Controls, Olympus zegt Picture Modes en bij Sony moet je op zoek naar Creative Styles. Eenmaal in het menu zet je jouw camera opĀ Levendig of Vivid.

Als je deze functie aanzet zullen je foto's van nature meer kleur en contrast bevatten. Valt het tegen, kun je in de meeste gevallen ook nog handmatig een aantal aanpassingen doen totdat je tevreden bent over het resultaat. Zo kun jij lekker op pad in de wetenschap dat jouw foto's net zo kleurrijk zijn als jouw belevenissen.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel