Marloes Krijnen vertrekt per 1 september bij Foam Amsterdam

Vertrekkend Foam directeur ontvangt Frans Banninck Cocqpenning

Christel de Wolff 127
Foam directeur Marloes Krijnen kondigde eerder dit jaar aan dat ze per 1 september vertrekt bij het Fotomuseum van Amsterdam. Voor bewezen diensten voor de stad Amsterdam ontvangt ze de Frans Banninck Cocqpenning.

Frans Banninck Cocqpenning

De Frans Banninck Cocqpenning wordt toegekend aan zij die zich voor een periode van minstens twaalf jaar inzetten voor de stad en omgeving Amsterdam. Eerder ontvingen onder andere Liesbeth List, Duncan Stutterheim en Richard Zijlma deze onderscheiding. Ook fotografen Cor Jaring en Kors van Bennekom hebben de Frans Banninck Cocqpenning.

Belangrijke bijdragen aan kunst en cultuur Amsterdam

Stadsdeelbestuurder Mascha ten Bruggencate overhandigde de onderscheiding aan Foam directrice Marloes Krijnen voor haar belangrijke bijdragen aan de kunst en cultuur in Amsterdam en daarbuiten.

 

👏🏽 We zijn ontzettend trots op onze oprichter en ditecteur Marloes Krijnen. Zij kreeg zojuist de Frans Banninck Cocqpenning uit handen van Mascha ten Bruggencate, stadsdeelbestuurder van @gemeenteamsterdam Centrum. Ze krijgt deze bijzondere Amsterdamse o… https://t.co/bT6QTNYKYm pic.twitter.com/OrToP431k8

— Foam (@foam_amsterdam) 9 juli 2019

 

 

Vertrek Marloes Krijnen bij Foam

Na 18 jaar als directeur van het fotomuseum aan de Keizersgracht in Amsterdam vertrekt Marloes Krijnen per 1 september van dit jaar.  Zij zegt over haar vertrek: 'Dit is een baan die enorm veel van je vraagt. Ik word over niet al te lange tijd 65 jaar en wil aan een nieuwe levensfase beginnen. Daarom heb ik besloten om per 1 september van dit jaar te stoppen met de allerleukste baan ooit.'

Opvolgers

Per 1 september kent Foam een tweekoppige directie. Marcel Feil, die op dit moment al artistiek adjunct-derecteur is, wordt dan artistiek directeur en Nynke de Haan neemt de rol van zakelijk directeur op zich. Gezamenlijk brengen ze 30 jaar ervaring binnen de (inter)nationale sector van fotografie en kunst- en cultuur met zich mee.

Meer info over Foam en de tentoonstellingen vind je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel