Vakwerk: diamanten fotograferen in al zijn facetten.

Vakwerk: diamanten fotograferen in al zijn facetten.

Liesbeth Wesdijk 390
De mooiste edelsteen ter wereld perfect op de foto krijgen is moeilijker dan je denkt. Hier zijn enkele tips om de onmiskenbare schoonheid van de diamant vast te leggen.

Er is vaak een opvallend verschil tussen de foto van een professional en een foto van een amateur. Er is nogal wat vaardigheid, kennis, talent en oefening nodig om echt een goede foto van een diamant in al zijn glorie te maken. Met behulp van deze tips kan de zeldzame en buitengewone steen optimaal worden weergegeven.

Scherpte

Om de ware essentie van een diamant vanuit technisch oogpunt vast te leggen, is een scherpe, heldere focus nodig. De beste manier om dit op een digitale camera te bereiken, is door de camera in de "Spot Focus" -modus te zetten. Op deze manier kun je op de meest precieze manier regelen waarop de camera is gericht. Deze truc zal echter alleen lukken als het onderwerp van de foto een kleine steen is. Voor nog betere resultaten is een camera met een uitstekende handmatige scherpstelling nodig. Om geen bewogen foto te krijgen is een statief eigenlijk een must.

 

 

Belichting

Diamanten kun je het beste met een zachte belichting fotograferen. Dus niet flitsen. Niet alleen krijg je dan overdreven belichte foto’s door de weerkaatsing op de steen, maar ook krijg je veel te harde schaduwen. Natuurlijke belichting is het mooiste of anders werken met zachte studiolampen.

Kijk door de diamant heen

Elke diamant is uniek en anders en heeft een eigen persoonlijkheid. Leer de diamant kennen in letterlijk al zijn facetten. Niet alleen de techniek is belangrijk bij het fotograferen van een diamant, ook de emotie die dit prachtige sieraad oproept. Elk facet van de diamant reflecteert het licht weer op een andere manier, experimenteer dus met je opstelling tot je het beste resultaat hebt bereikt.

 

 

Het fotograferen van een diamant is een echte uitdaging. Om de perfecte foto te maken die zich kan meten met de foto’s van professionals zul je heel wat moeten oefenen. Plaats het resultaat in de gallery.

 

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth