UV-camera laat geheimen van de huid zien

UV-camera laat geheimen van de huid zien

Fokelien Broekstra 4127
Met UV-lampen en een camera kun je meer van je huid zien dan je van tevoren zou denken. Voor dit experiment lieten verschillende mensen zich portretteren met en zonder de UV-lampen aan en vervolgens deden ze zonnebrand of een masker op.

Samenwerking

Mathieu Stern wilde het project gaan filmen om de reacties van de modellen te laten zien als ze hun huid onder een UV-lamp te zien krijgen. Om ook de bijbehorende foto’s te krijgen werkte hij samen met de Franse UV- en IR-fotograaf: Pierre-Louis Ferrer.

Met en zonder licht

De twee besloten een aantal modellen te gaan fotograferen. Vervolgens maakte ze een foto met Ultraviolet licht om te kijken hoe de huid hierop zou reageren. Een van de modellen probeert de vlekken op haar gezicht uit te vegen, de ander smeert er zonnebrand op en weer een ander probeert wat er gebeurd als ze een huidmaskertje opsmeert.

 

Mega UV-ringflitser

Voor de foto’s bedacht Pierre-Louis een nieuwe manier om de UV-foto’s te maken. Hij maakte een enorme UV-ringflitser waardoor het licht nog beter over het gezicht verspreid zou worden. Om de fotoserie van de fotograaf te bekijken kun je op deze link klikken.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien