Urbex fotografie in het vervallen Detroit

Urbex fotografie in het vervallen Detroit

Redactie 1154
De Amerikaanse fotografe Jennifer Garza-Cuen heeft een bezoek gebracht aan de stad Detroit, Michigan in de Verenigde Staten. De vervallen en verlaten gebouwen van deze ooit zeer levendige stad zijn een interessant onderwerp voor menig urbex-fotografen.

Detroit was ooit één van de belangrijkste steden in de Verenigde Staten. In deze stad in de staat Michigin, was het hoofdkwartier van de drie grootste autofabrieken van de VS en een belangrijke stad in de burgerrechtenbeweging van de jaren 60. Sinds de crisis is het aantal bewoners van de stad drastisch gedaald. Op het hoogtepunt, in 1950, woonden er ruim 1.85 miljoen mensen in de stad en in 2010 was dit aantal teruggelopen tot iets meer dan 713.000 bewoners. Het laagste aantal sinds 1910. Hierdoor staan er veel gebouwen leeg en is het een populaire urbex-locatie geworden.Urbex in DetroitUrbex in DetroitUrbex in DetroitUrbex in DetroitUrbex in DetroitUrbex in DetroitUrbex in DetroitUrbex in Detroit

Erfgoedfotografie

Jennifer Garza-Cuen komt zelf uit Seattle en is fanatiek ontdekker en avonturier. Na decennia over de hele wereld te hebben gereisd is ze teruggekeerd naar de Verenigde Staten, waar ze met een verslaggevende stijl cultureel erfgoed vastlegt.

Wil je meer werk van Jennifer Garza-Cuen zien, dan kun je een kijkje nemen op haar website. Wil je een filmpje zien over ubrex fotografie in deze verlaten stad, dan kan je hier kijken.

Alle foto's © Jennifer Garza-Cuen

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie