Tips en tricks van bekende fotografen

Uitgelicht: 3 masterclasses op de Fotofair 2018

Lysanne Wilkens 381
Tijdens de Fotofair, die plaatsvindt op zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018, vind je niet alleen de nieuwste producten en interessante lezingen, maar heb je zelfs de mogelijkheid om diverse masterclasses en workshops van bekende fotografen te volgen. Wij hebben er drie voor je uitgelicht.

Masterclass Landschapsfotografie

Wil je je meer verdiepen in landschapsfotografie, dan is deze masterclass die wordt begeleid door landschapsfotograaf Maurice Hertog wat voor jou. In het eerste gedeelte van de masterclass zullen zelf meegebrachte foto’s worden besproken en beoordeeld op goede en minder goede punten. Alleen al van het kijken naar fotografie leer je onwijs veel.

Daar blijft het niet bij, want daarna ga je zelf aan de slag. Lopend door het landschap ga je op zoek naar sprekende composities en krijg je tips over belichting. Je krijgt de mogelijkheid om te oefenen met Sirui statieven en lensfilters die je helpen om de juiste belichting te krijgen. Aan het eind van de masterclass zal het resultaat uitgebreid worden besproken.

De masterclass duurt 2 ½ uur en kost €75,-.

Landschapsfotografie

Fotosafari Masterclass

Met fotograaf Rob Doolaard maak je een wandeling door safaripark Beekse Bergen, waarbij je uitgebreid de gelegenheid krijgt om de mooiste dierenfoto’s te maken. Tijdens de wandeling zal Rob Doolaard je voorzien van tips en trucs om je fotografie naar een hoger niveau te tillen.

Rob Doolaard heeft jarenlange ervaring met het fotograferen van dieren in een dierentuin. Dat doet hij in opdracht van onder meer Safaripark Beekse Bergen, Diergaarde Blijdorp en Wildlands Adventure Zoo Emmen.

De masterclass duurt 2 ½ uur en kost €65,- (inclusief toegang tot safaripark Beekse Bergen).

Dierenfotografie

Masterclass Stilleven

Het vastleggen van stillevens is een eeuwenoude bezigheid, maar bij deze masterclass wordt het stilleven in een modern jasje gestoken. Bij deze vorm van fotografie heb je als fotograaf alles in eigen hand en dat geeft de ruimte om dieper in te gaan op de techniek.

In groepen van 4 tot 5 deelnemers bouw je zelf een stilleven op. Er wordt gezorgd voor voldoende materiaal en er zal zelfs gewerkt worden met droog ijs om een mysterieus en mistig effect te creëren. Als de stillevens zijn opgebouwd ga je deze vastleggen met je camera, nadat je bent voorzien van een aantal handige tips op het gebied van compositie en belichting.

De masterclass duurt 2 ½ uur en kost €59,-.

Stilleven

Vergeet ook zeker niet het overige aanbod masterclasses en workshops te bekijken.

afbeelding van Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Lysanne