Hoe trek je op Instagram meer volgers, meer likes en meer comments

Trends die jouw pagina extra aantrekkelijk kunnen maken

Marjon van den Ende 361
Bij het gebruik van je Instagram is het handig dat je rekening houdt met een aantal 'do's and dont's'. Zo behoud je je volgers en trek je een nieuwe populatie volgers aan als je variatie aanbrengt in datgene wat je post.

Maar naast dit en het gebruik (of weglaten) van de juiste hashtags en op de juiste momenten content plaatsten, zijn er ook nog een aantal trends die jouw pagina extra aantrekkelijk kunnen maken.

Wij zetten er een aantal voor je op rijtje:

Een eerlijk beeld

Na jaren van het delen van foto's van een perfect bestaan, lijken er nieuwe tijden te zijn aangebroken. Zo echt mogelijk is het nieuwe schoonheidsideaal. Plaats eens een foto zonder make-up, als je net wakker bent met de kreukels van het kussen nog in je gezicht of als je net hebt gehuild om iets. Maar ook mislukkingen mag je een podium geven. Het zal elke moeder aanspreken als je laat zien dat ook bij jou thuis wel eens de spaghettislierten tegen het plafond zitten of de sudocrème op je gloedje nieuwe LCD tv is gesmeerd.

Shout out

Actief zijn met social Media is een sociale aangelegenheid. Ook Instagram is een sociaal platform waar je anderen kan helpen om meer belangstelling te vragen voor een goed doel, een protest of een maatschappelijke ambitie waar ook jij persoonlijk achter staat. Met een #shoutout herplaats je een foto van een ander met bijbehorende tags en je geeft een inspirerende toelichting waarom jouw volgers hier aandacht voor moeten hebben. Door gemeenschappelijke belangen en een zelfde soort doelgroep, vindt er automatisch kruisbestuiving plaats qua volgers. 

Spelen met taal

Om jouw profiel nóg meer de lading te geven die het verdient, kan je spelen met humor en taal. Instagram is weliswaar een platform waar je voornamelijk foto's deelt, maar het plaatsen van #funnymemes is zeker de moeite waard en daarmee wordt de kans groter dat je foto wordt geliked en herplaatst.