Schiet dit voorjaar de perfecte strandplaat

Tips voor de perfecte strandfoto's in het voorjaar

Jasper Bol 404
Nu de koude winterdagen voorbij zijn en de lente langzaam maar zeker door begint te breken, durven we weer vooruit te kijken naar mooie dagen op het strand. Ook al is het alleen nog maar om de hond uit te laten. Of om een serie mooie foto's te maken natuurlijk.

Tips van Breitung

Michael Breitung geeft op zijn Youtube-kanaal een aantal tips om zelf de mooiste plaatjes op het strand te schieten. Ten eerste geeft hij een aantal tips over de technische aspecten van het fotograferen op het strand, zoals hoe je zorgt voor de perfecte belichting van je foto, het gebruik van een grijsverloopfilter en het maken van een belichtigstrapje. 

De mooiste plek

Maar naast de technische uitdagingen van het fotograferen op het strand, neemt hij je ook mee in het creatieve proces dat voorafgaat aan het nemen van de perfecte foto. Van het scouten van de mooiste plek op het strand tot het plannen van de foto in zijn hoofd en de afwegingen die hij daarbij maakt. Denk bijvoorbeeld aan de positionering van de kustlijn ten opzichte van de zon, rotsen (of - in Nederland - de duinen) gebruiken als leading lines en het ontwijken van photobombing door andere strandgangers. Bovendien legt hij uit wat je het beste kunt doen als al deze elementen niet zo goed samenwerken als je zou willen. 

Kijk de onderstaande video om van Breitung te leren hoe je met een aantal bijzondere foto's kunt terugkomen van het strand: 

afbeelding van Jasper Bol
Door: Jasper Bol

Jasper Bol | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jasper