Tip van de dag 30 juni: Invulflits

Tip van de dag 30 juni: Invulflits

Redactie 676
Het kan soms erg lastig zijn om met iets nieuws te beginnen. Zo ook fotografie. Daarom geven wij jou in deze rubriek elke dag een tip om verder te komen met fotografie en om je te stimuleren om er mee door te gaan. De tip van vandaag: de invulflits.

Veel camera's hebben een ingebouwde flitser. De meeste mensen gebruiken deze om foto's te maken in een donkere kamer of zodra de zon onder gaat. En hoewel dit natuurlijk erg goed werkt om je onderwerp te belichten, kan het gebruik van een flitser met daglicht ook hele mooie foto's opleveren. Door schaduwplekken te belichten met een flitser kan je soms veel meer van je onderwerp laten zien. Dit noemen we de invulflits.InvulflitsLees ook: Tip van de dag 28 juni

Invulflits

Door met je flitser de donkere schaduwpartijen in te vullen wordt je onderwerp veel gelijker belicht en is het mogelijk om het hele onderwerp te zien. Dit is vooral goed te zien bij portretten bij een zonsondergang. Zonder flits is vaak het persoon veel te donker, of de mooie zonsondergang niet te zien.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie