Tip van de dag 25 mei: blijf leren

Tip van de dag 25 mei: blijf leren

Redactie 471
Het kan soms erg lastig zijn om met iets nieuws te beginnen. Zo ook fotografie. Daarom geven wij jou in deze rubriek elke dag een tip om verder te komen met fotografie en om je te stimuleren om er mee door te gaan. De tip van vandaag: blijf leren.

Als je net je eerste camera hebt gekocht en je wil meer dan alleen foto's in de auto-stand maken, kan het in eerste instantie overweldigend zijn. Snelle zoekopdrachten op google staan vol met jargon en met de handleiding van je camera kom je ook niet veel verder. Laat je echter niet te snel uit het veld slaan. Er zijn veel manieren om er toch achter te komen wat alle knopjes op je camera doen. 

digifoto Starter

Dit spreekt natuurlijk voor zich. Zowel ons magazine als onze website staan vol met tips, tricks, interviews en inspirerende foto's. We houden rekening met de beginnende fotograaf en proberen alle informatie goed te brengen zonder er te diep op in te gaan. Ook hebben we leuke fotowedstrijden waar wordt uitgedaagd het beste uit je foto's te halen en waar je mooie prijzen mee kunt winnen.

Youtube

Youtube is een uitstekende bron voor informatie over van alles en nog wat, zo ook fotografie. Er zijn zeer uitgebreide video's die heel erg technische dingen uitleggen, maar er zijn ook goede video's waar men bij het begin begint en zonder vakjargon uitleggen hoe je betere foto's maakt. Ook bieden veel kanalen leuke fotografie ideeën  waardoor jij heel geïnspireerd kan raken.

Workshops en cursussen

Mocht je zo snel mogelijk, zo veel mogelijk leren, dan kan je ook een workshop of een hele cursus volgen. Hier krijg je les van professionele fotografen die uitgebreid uitleg geven en al je vragen kunnen beantwoorden. Workshops kan je vaak ook op leuke locaties volgen zoals bijvoorbeeld een dierentuin, zodat je gelijk met originele foto's thuis komt.

Boeken

Er zijn heel veel boeken over fotografie. Sommige boeken zijn speciaal gericht op één type camera, zodat je snel het beste uit jouw toestel kan halen en sommige zijn veel globaler gericht op een type fotografie zoals bijvoorbeeld landschapsfotografie. Blader eens een boek door en in een korte tijd kan je zien of zo'n boek voor jou geschikt is.Tip blijf lezen

Blijf onze website in de gaten houden. Dagelijks geven we nieuwe tip van de dag.

Foto's © Dave Böskes en Anna den Hartog. Wil je ook kans maken op publicatie op onze website of in ons magazine, plaats dan jouw foto's in onze lezersgallery

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie