Tip: meerdere geheugenkaarten

Tip: 1 geheugenkaart is niet genoeg

Jasper van Bladel 517
Elke fotograaf heeft het weleens meegemaakt. Je wilt gaan fotograferen, maar je kaart is vol en de foto’s die er op staan heb je nog niet opgeslagen op je computer of harde schijf. Koop dus meerdere geheugenkaarten én neem ze mee als je gaat fotograferen.

Allereerst dit: het is natuurlijk het beste om je foto’s gelijk na het fotograferen op te slaan op je computer, zodat je ze niet meer kwijtraakt. Dan kun je de geheugenkaart formatteren, zodat je er weer volop mee kunt fotograferen.

Kiezen

Nog beter is het om verschillende geheugenkaarten te kopen en die af te wisselen. Neem ze ook altijd mee, zodat je nooit zonder opslagcapaciteit zit. Je wilt natuurlijk niet op het moment komen dat je moet gaan kiezen tussen een mooie nog te maken foto, of een mooie die je al gemaakt hebt maar kwijt gaat raken als je de beelden op je kaart wist.

Grootte

Een voordeel van de geheugenkaarten van tegenwoordig is wel dat de opslagcapaciteit steeds verder groeit, zodat je niet snel zonder ruimte zit. Laat die reserve echter geen reden zijn om je foto’s pas op je computer op te slaan als de kaart vol is, want dan ben je al je beelden kwijt als de kaart onverhoopt kapot gaat.