De kleurrijke onderwaterwereld in beeld

Timelapse: De kleurrijke onderwaterwereld in beeld

Senta Bemelman 545
De onderwaterwereld is niet alleen prachtig om te aanschouwen, maar ook om in beeld te brengen. Dat is erg goed gelukt in deze mooie timelapse waarin het leven onderwater centraal staat.

Felgekleurd koraal of zeeanemonen met fluoriserende tentakels. Het leven onderwater heeft prachtige aspecten. In de timelapse video genaamd ‘slow’ wordt gespeeld met het tijdsbesef. Hiervoor worden ongeveer 150000 foto’s gebruikt! De video werd gemaakt door BioQuest en het duurde maar liefst negen maanden om de timelapse af te krijgen. Neem ook een kijkje op de websitevoor meer werk! 

Inspiratie

Wil je zelf aan de slag met onderwaterfotografie, dan is deze timelapse video een goede inspiratiebron. Zij brachten zeeanemonen haarscherp en met prachtige kleuren in beeld. Onderwater kan de belichting een lastig onderdeel zijn. Hoe dieper je onderwater bent, hoe zwakker het licht wordt. Gebruik je een speciale onderwaterlamp bij het fotograferen, let ook op de kleur van het licht. Wanneer je een lamp met wit licht gebruikt, vallen veel kleurtonen weg en worden kleuren fletser. De makers van BioQuest Studios gebruikten een speciale kleur licht, waarmee alle kleurtonen van zeeanemonen en koraal goed uitkomen.

Lees hier meer over hoe je begint met onderwaterfotografie!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta