'The One and Only' – FUJIFILM presenteert de FUJIFILM X100V

'The One and Only' – FUJIFILM presenteert de FUJIFILM X100V

Marjon van den Ende 981
FUJIFILM presenteert de FUJIFILM X100V, het nieuwste model in een reeks van iconische, draagbare X100 premium compacte digitale camera's. De X100V, de vijfde variant van de X100-serie van FUJIFILM, is een echte upgrade ten opzichte van eerdere modellen en beschikt over een nieuw ontworpen 23mm F2-lens, verbeteringen aan de elektronische zoeker, weather resistance* en een nieuw kantelbaar LCD-scherm. Met de nieuwste generatie X-TransTM CMOS 4-sensor** en X-Processor 4 biedt de X100V alle creatievelingen, van professionals tot hobbyfotografen, een gebruiksvriendelijke en geavanceerde camera die ongelooflijke beeldkwaliteit biedt bij het maken van foto's en video.

Een design first-benadering

De tijdloze behuizing van de X100V bestaat uit aluminium boven- en onderplaten, wat resulteert in een verfijnde en klassieke camerabehuizing met strakke randen. De camera is afgewerkt met een prachtige, alumite satin coating. Ook zijn er verbeteringen aangebracht aan de greep van de camera, de ISO-draaiknop en de lenscilinder zodat het veel comfortabeler is om vast te houden en te bedienen. Weather resistance is voor het eerst toegevoegd in de X100-serie nu de optionele AR-X100-adapterring en het PRF-49-beschermingsfilter bevestigd zijn aan de gloednieuwe lens van de X100V. Bovendien zit er aan de achterkant van de camera een naadloos, nieuw tweezijdig kantelbaar LCD-touchscreen en het voegt nog een primeur toe aan de serie omdat het intuïtieve aanraakbediening biedt, waardoor fotografen nog meer mogelijkheden hebben om beelden te bekijken, te kaderen en te creëren.

Een nieuwe lens om het beste uit elk beeld te halen

X100V is voorzien van een nieuwe 23mm F2.0-lens om ervoor te zorgen dat elk detail van de X-TransTM CMOS 4-sensor prachtig te zien is. De lens heeft een verbeterde resolutie en lagere vervorming, waardoor het een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de lenzen van de eerdere X100-serie camera's. Echter behoudt de lens de bestaande grootte en compatibiliteit van de oudere WCL/TCL-conversielens, met behoud van de interne 4-stop ND filter.

De kern van X100V is de ultramoderne X-TransTM CMOS 4-sensor en X-Processor 4-combinatie. De uitzonderlijke 26.1MP-sensor maakt gebruik van een back-illuminated design voor maximale kwaliteit en dynamisch bereik, terwijl de unieke kleurenfilterreeks moiré en valse kleuren regelt zonder een optisch laagdoorlaatfilter. Deze uitstekende beeldvormingsmogelijkheden worden aangevuld door de quad-core X-Processor 4. Deze krachtige processor zorgt niet alleen dat beelden snel en soepel worden verwerkt, maar verbetert ook de AF-prestaties bij de luminantie van -5EV dankzij een nieuw algoritme.

Kijk anders naar de wereld

Door de enorm verbeterde elektronische zoeker van de X100V kunnen fotografen snel en eenvoudig kiezen tussen de optische zoeker (OVF) van 0,52x vergroting of de 3,69M-dot elektronische OLED-zoeker om hun beelden te maken. Met een beelddekking van 95% biedt de optische zoeker parallax-corrigerende kaderlijnen om een ononderbroken beeld van de wereld te geven zoals deze is, terwijl de EVF van de camera een realtime weergave geeft van het beeld terwijl het wordt gemaakt. De elektronisch zoeker (Electronic Range Finder, ERF)-functie kan ook worden geselecteerd om een kleine EVF in de rechteronderhoek van de OVF weer te geven, waardoor fotografen een andere tool hebben om hun beelden te kadreren en te maken.

 

Optionele accessoires

Gebruik de groothoekconversielens (WCL-X100 II) of teleconversielens (TCL-X100 II) om de vaste brandpuntsafstand van X100V (23mm) uit te breiden naar een equivalent van 28mm (0,8x) of 50mm (1,4x) op een 35mm-formaatsysteem.

Voeg een premium leren tas (LC-X100V) toe aan X100V als aanvulling op het klassieke design, terwijl u volledige toegang hebt tot de batterij en de geheugenkaart van de camera wanneer deze in de tas zit.

*Bij gecombineerd gebruik van de AR-X100-adapterring en het PRF-49 beschermingsfilter

**X-TransTM is het (geregistreerde) handelsmerk van FUJIFILM Corporation. De sensor heeft een unieke niet-periodieke filterreeks om moirépatronen en valse kleuren te verminderen zonder het gebruik van een optisch laagdoorlaatfilter.

 

 

FUJIFILM X100V heeft een adviesprijs van 1.499,- Euro, verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver.  De zilveren versie is al vanaf eind februari 2020 beschikbaar. Voor de kleur zwart is het nog even wachten tot maart.