Straatfotografie-tip

Straatfotografie: wacht op het goede moment

Jasper van Bladel 768
In een drukke stad is het vaak chaotisch. Aan jou als straatfotograaf de taak om orde in die chaos te scheppen en precies op het goede moment je foto te maken. Let daarom goed op en kijk niet alleen naar het nu, maar ook naar wat er staat te gebeuren.

Als straatfotograaf zoek je naar hét perfecte moment. Probeer daarom niet enkel te focussen op wat er op dit moment gebeurt, maar vooral op wat er staat te gebeuren. Anticipeer op bepaalde situaties. Valt er een mooie lichtstraal tussen twee gebouwen door, wacht dan tot een voetganger precies verlicht wordt door die straal. Sta paraat en het goede moment kan je eigenlijk niet ontgaan. 

Slagingskans

Om de slagingskans wat te vergroten kun je in burstmodus schieten, waarbij je meerdere foto’s achter elkaar maakt. Zo vergroot je de kans op dé foto. We moeten toegeven dat het echter leuker is om maar één foto te maken op precies het goede moment. Als dat lukt, voelt dat als een kleine overwinning. 

Straatfotografie is dus geen kwestie van achterover leunen. Nee, je moet alert en scherp zijn en vooral anticiperen op wat er in de scene te gebeuren staat. Succes!