Simpele editorial- fotoshoot op locatie(video)

Simpele editorial- fotoshoot op locatie(video)

Senta Bemelman 735
Met editorial-fotoshoot kun je overal aan de slag. In deze video zie je hoe je gemakkelijk hoe je dit doet!

In de modefotografie heb je verschillende genres. Commerciële foto’s hebben het voornaamste doel om de kleding die het model draagt te verkopen.  Bij een editorial-fotoshoot draait het niet enkel om de verkoop van kleding, maar vang je een verhaal. In de onderstaande video laat fotogaaf, bekend onder de naam Photomeike, zien hoe je op een simpele wijze overal aan de slag kunt ment editorial-fotografie. In de video zie je hoe hij een wasserette induikt en aan de slag gaat. Wanneer je zelf van plan bent om dit te doen, is het altijd handig om van tevoren om toestemming te vragen aan de winkel waar je fotografeert.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Snelle tips

Fotografeer van buiten naar binnen

Zoals je in de video ziet, is het handig om ook tijdens het fotograferen in een winkel of huis vanuit de deuropening te fotograferen. Hierdoor krijg je een ander perspectief en krijg je een betere lichtval. Binnen kan het namelijk donker zijn, waardoor de kans op bewogen foto’s groter is. Gebruik het zonlicht dat naar binnen schijnt als een lichtbron.  

Sta dichtbij het raam

Ook wanneer je zelf binnen staat, kun je het licht van buiten gebruiken voor je foto. Sta dichtbij een raam om het licht in je foto te vangen.

Gebruik reflecties

Ramen kunnen mooie reflecties opleveren. Laat je model binnen of buiten naast een raam poseren. Hierdoor krijg je een tof effect zoals je op de bovenstaande foto ziet.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta