Ruben Terlou fotoserie ‘Dwars door China’ nog t/m 27 mei te zien

Amy Schutte 425
Ruben Terlou, fotograaf en documentairemaker bekend van ‘Langs de oever van de Yangtze’ en ‘Door het hart van China’, exposeert nu zijn foto's die hij maakte tijdens opnamens van de laatste televisieserie. De expositie is te zien in Museum Hilversum.

Terlou, die in 2013 zijn studie geneeskunde afrondde, maakte twee televisieseries over het hedendaagse China. Nadat hij in China werkzaam was als fotograaf, maakte hij zich de taal machtig, waardoor hij makkelijker toetreedt tot de wereld van de Chinezen.

 

 

De tentoonstelling, 'Dwars door China', bestaat uit foto's die Terlou tijdens de opnamen van de tweede serie maakte. ‘Ik wil in de tentoonstelling Dwars door China, met beelden waarin de mens centraal staat, een indruk geven van de ontwikkelingen in het China van nu’, aldus Terlou.

Terlou wisselt landschappen af met portretten, allemaal gericht om ons kennis te laten maken met de kanten van China die we niet (goed) kennen. Soms gaat het om de ontwikkeling, of de prijs die daar in China voor wordt betaald, soms staat persoonlijke betrokkenheid centraal. Ruben weet het op een bijna filmische manier vast te leggen, die goed aansluit bij de prachtige serie die al op tv werd uitgezonden.

De tentoonstelling is  tot en met 27 mei iedere dag te bekijken in Museum Hilversum.

afbeelding van Amy Schutte
Door: Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy