digifoto Starter Awards

Review: Canon Zoemini

Christel de Wolff 886
De Canon Zoemini is een printer(tje) waarmee je gemakkelijk je foto's kunt printen vanaf je smartphone.Verwacht geen posters, het apparaatje weegt slechts 160 gram en print zelfklevende foto's van 5 bij 7,6 centimeter. Puur voor de fun dus!

De Canon Zoemini is verkrijgbaar in zwart, wit en roze en is niet groter dan een powerbank voor je telefoon. Je neemt hem gemakkelijk overal mee naar toe, laadt hem op via een USB-kabeltje waarna hij vervolgens draadloos te bedienen is. Je hoeft bovendien nooit bang te zijn dat de inkt op is, want de printer gebruikt speciaal Zink (Zero Ink) papier.

Zero Ink

Er zijn meer pocketprinters op de markt en allemaal gebruiken ze Zink papier. Dit is speciaal fotopapier waarbij door verhitting de inktkristalen worden geactiveerd waarna je foto tevoorschijn komt. Het voordeel is dat je nooit cartridges hoeft te verwisselen. Is je eerste set papier dat je bij de printer geleverd krijgt op, kun je het Zink papier in sets van 20 of 50 vellen kopen.

Van afbeelding naar print

Via de app maak je verbinding met de Canon Zoemini. Vervolgens kies je een foto uit de fotobibliotheek van je telefoon of direct vanuit social media. Je kunt er voor kiezen om de foto eerst te bewerken bijvoorbeeld met leuke filters. Ook kun je een fotocollage maken of één grote foto waarbij de Zoemini kleine velletjes print als puzzelstukken die je later zelf naast elkaar kunt leggen tot een geheel. Het Zink papier is zelfklevend, dat betekent dat je de geprinte foto's overal kunt plakken. Denk aan je laptop, whiteboard, spiegel, telefoonhoesje, fiets of autobumper.

Conclusie

De foto’s die uit de Canon Zoemini komen rollen zijn misschien niet de meest hoogwaardige fotoafdrukken die je gewend bent van printers, maar daar is het apparaat natuurlijk niet voor bedoeld. De Zoemini blinkt uit in het gebruikersgemak waarmee je in een paar simpele stappen je foto van data op je telefoon naar tastbaar item print. Erg leuk is de mogelijkheid om een foto op meerdere velletjes te printen om zo één grote foto te maken. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, met name vanwege het stickerpapier. En daarnaast, wij testten de roze versie, ziet de Canon Zoemini er ook nog eens enorm stijlvol uit. Kortom, een fantastisch cadeau voor de smartphonefotograaf. De Canon Zoemini is verkrijgbaar in wit, zwart en roze.

Beoordeling Canon Zoemini

+ compact en stijlvol
+ makkelijk te bedienen met je smartphone

Wij testten de Canon Zoemini in digifoto Starter 4.2018 en gaven hem een Zeer Goed award met Design onderscheiding. digifoto Starter 4.2018 en andere edities bestel je gemakkelijk in onze webshop

Adviesprijs € 139,-
Info www.canon.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel