Portrettips van fotograaf Martin Schoeller

Portrettips van fotograaf Martin Schoeller

Senta Bemelman 2034
Goede portretten schieten is een moeilijke taak. Raak geïnspireerd door Martin Schoeller en gebruik deze tips voor beter portretfoto's!

Fotograaf Martin Schoeller staat bekend om zijn close-up portretten van bekendheden van Lady Gaga en Meryl Streep tot voormalig president Obama. Op zijn website deelt hij zijn krachtige beelden.

Oprecht

Een oprecht moment vangen is een kracht van portretfotografie. Daarop focust  Martin Schoeller zich bij zijn portretfotografie. In de video van CNN Style gaat hij dieper in op de manier waarop hij dit vangt in zijn foto’s.

Focus op het gezicht

Soms kom je voor onverwachte problemen te staan, als jouw model bijvoorbeeld ineens een kledingstuk draagt met een lastige kleur of pasvorm. Probeer altijd duidelijk af te spreken wat een model draagt en vertel bijvoorbeeld welke kleuren je in gedachten hebt. Ook kan het helpen om enkele kledingstukken in de studio te bewaren. Deze kun je in noodgevallen gebruiken.

Maar wanneer je geen extra kleding hebt, kun je nog altijd kiezen voor close-ups. Hierdoor maak je het ook een persoonlijk portret. Schiet daarnaast ook wat medium portretten voor de zekerheid. Deze kun je ook achteraf tot zwart-wit plaat omtoveren.

Achter de schermen

Wil je meer zien van Schoeller? Bekijk dan de onderstaande video waarin je een blik achter de schermen op set krijgt. Hierin zie je hoe hij te werk gaat.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta