vakantietip

Portretten maken op reis? Tip: wees subtiel

Redactie 1098
Een reis is een uitgelezen mogelijkheid om mooie foto’s te maken. Op vakantie zie je vaak schitterende landschappen en steden, maar ook portretten zijn prima te maken tijdens je reis. Als je een portret gaat maken, kun je dat het beste subtiel doen.

Als je foto's wil maken van mensen op straat kan het verstandig zijn om je spiegelreflex met grote zoomlens te verwisselen voor een kleine camera of lens. Hierdoor hebben mensen minder snel door dat er een foto van ze wordt genomen en blijven ze zich natuurlijker gedragen. Ook is de kans dat ze moeilijk gaan doen over eventuele portretrechten een stuk kleiner. Als je een camera met uitklapbaar scherm hebt, kan je deze gebruiken om de foto te maken. Dit valt minder op dan een foto maken met je camera aan je oog.

Praatje

Als iemand merkt dat je een foto van hem maakt, maak dan een praatje met die persoon. Vaak vinden ze het leuk om de mooie foto te zien en vinden ze het een stuk minder vervelend om op de foto te gaan. En er is een grote kans dat je een mooi verhaal achter de foto krijgt. Als je het fijn vind om toestemming aan iemand te vragen, maak dan eerst één foto. Vinden ze het goed om op de foto te gaan, maak er dan nog een paar. Meestal is de eerste foto (die je maakte voordat je het vroeg) het best, omdat ze toen nog geen pose aannamen.

Een portret maken op reis - tips

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie