Photoshop tutorial: Verander de kleur van kleding

Photoshop tutorial: Verander de kleur van kleding

Senta Bemelman 8400

In Photshop kun je op veel manieren elementen in je foto aanpassen. Kom jij er ook wel eens achter dat de kleur van het shirt dat je model draagt eigenlijk niet flatteus is voor je foto? Leer snel hoe je dit moeiteloos aanpast in de nabewerking.

De kleur van kleding kan veel invloed hebben op hoe je foto eruit ziet. Daarnaast heeft het kleurgebruik ook invloed op je gemoedstoestand. Gelukkig betekent de verkeerde kleur kleding niet het einde van de wereld en hoef je geen waardevolle foto’s in de virtuele prullenbak te gooien!

Videotutorial

In de onderstaande videotutorial zie je precies hoe je de kleur van kleding feilloos aanpast, zonder dat iemand het door heeft! Dit doe je simpelweg door het kledingstuk te selecteren, de randen mooi mee te nemen zonder dat de achtergrond ook wordt meegenomen en door de handige optie ‘selective color’  te gebruiken. Kijk hieronder snel hoe je dit stap-voor-stap doet.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

 

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta